Baltian halki Kaliningradiin

Lähde kanssamme kiinnostavalle Baltian kiertomatkalle, jolla pääset tutustumaan Venäjän läntisimpään kolkkaan Baltijskiin Kaliningradissa sekä nauttimaan uniikista musiikkijuhlasta Viron Otepäässä. Viikon matkan aikana näemme myös Ristikukkulan Liettuassa, poikkeamme entisessä sotilasvankilassa Liepajassa ja nautimme rauhoittavasta luonnonsuojelualueesta sekä upeista hiekkadyyneistä Kuurin kynnäällä. Hinta alkaen 1 150 €/hlö/2hh

 

 

 • Aika 28.7. - 4.8.2018
 • Kesto 8 pv/7 yötä, la-la
 • Matkustustapa lautta-bussi -yhdistelmä
 • Hinta 1 150 €/hlö
 • Suomi-Venäjä-Seuran jäsenalennus 50 €/hlö
 •  
 • Hintaan sisältyy    
 • lauttamatka Helsinki-Tallinna-Helsinki
 • aamiainen menomatkalla
 • yhteishytti tavaroiden säilytykseen
 • kuljetukset tilavalla ja ilmastoidulla bussilla
 • majoitus 2 hengen huoneissa
  hotelliaamiaiset
  illallinen ensimmäisen matkapäivän iltana 
 • ohjelman mukaiset tutustumiskohteet
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

 • HUOM! Osassa kiertomatkan hotelleista on tarjolla vain parivuoteellisia huoneita.
 • Jokaisen matkalle lähtijän tulee hankkia viisumi ja varmistaa matkavakuutuksen kattavuus. Viisumia ei saa ilman matkavakuutusta.
 • Viisumi 86 € ei sisälly hintaan.
 •  
 •  
 • Lisämaksusta         
 • yhden hengen huone 160 €/hlö
 •  

​Matkalle tulee ilmoittautua viimeistään 31.5.2018, sillä Baltijskin alue on suljettu alue, minne tarvitaan erityislupa. Ilmoittautuessa pitää huomioda, että SAMA passi on voimassa myös matkan aikana, sillä erityislupaa varten tarvitaan passitiedot täydellisinä.

Lisätiedot
venajanmatkat@venajaseura.com, 09 6938 613

Matkaohjelma: 
Lauantai 28.7.

Tapaaminen Helsingissä, Länsi-Sataman terminaalissa, matka lautalla Tallinnaan. Aamiainen laivalla. Siirrymme satamassa bussiin, ja lähdemme ajamaan kohti Pärnua, missä pysähdymme lounastamaan ja säiden salliessa myös uimaan. Jatkamme lähelle Riikaa, missä yövymme. Nautimme illallisen hotellin ravintolassa.
Ajomatka päivän aikana noin 350 km eli noin 6,5 tuntia.

Sunnuntai 29.7.

Lähtö aamiaisen jälkeen kohti rannikkoseutua ja Liepajaa, missä on mahdollisuus tutustua käytöstä poistettuun sotilasvankilaan sekä kävellä mahdollisesti maailman pisimmällä aallonmurtajalla. Jatkamme kohti etelää ja siirrymme lossilla Kuurinkynnäälle, missä vietämme seuraavat kaksi päivään nauttien luonnosta ja merestä.
Ajomatka päivän aikana noin 220 km eli noin 3,5 tuntia.

Maanantai 30.7.

Kuurinkynnäs on tunnettu kookkaista dyyneistään ja se on Unescon maailmanperintölistalla. Nobel-palkittu kirjailija Thomas Mann vietti kesiään pysähdyspaikassamme Nidassa. Käymme tutustumassa Mannin taloon, joka toimii  museona.

Nidan kylässä ajan voi unohtaa ja antaa aaltojen viedä ajatukset pois kiireestä. Uiminen Itämeren aalloissa on elämys. Kuurinkynnään luonto on erikoislaatuista, ja siihen voi tutustua parhaiten vuokraamalla pyörän. Julkista liikennettä - tai edes takseja - kylässä ei ole. 

Tiistai 31.7.

Aamiaisen ja huoneiden luovutuksen jälkeen heitämme Nidalle hyvästit ja siirrymme Venäjän puolelle Kaliningradin alueelle. Majoitumme keskustahotelliin, minkä jälkeen tutustumme kaupunkiin omatoimisesti. 

Kaliningrad on mielenkiintoinen, perinteisestä venäläisestä kaupungista poikkeava kaupunki paitsi vahvan saksalaishistoriansa, myös läntisen sijaintinsa vuoksi. Kaliningrad on Venäjän läntisin oblast (lääni) ja joitakin vuosia sitten siitä kaavailtiin "Venäjän Shanghaita". Kaupungin keskustasta löytyy Immanuel Kantin hautakivi ja kävelymatkan päässä Kantin haudalta voi myös tutustua matemaatikoille tuttuun Köningsbergin siltaongelmaan. Ajomatka päivän aikana noin 120 km eli 2,5 tuntia sisältäen rajatarkastukseen menevän ajan.

Kuva Kaliningradissa sijaitsevasta patsaasta, joka on pystytetty kosmonauttien kunniaksi.

Keskiviikko 1.8.

Teemme kokopäiväretken Venäjän läntisimpään kolkkaan Baltijskiin ja tutustumme Itämeren aarteeseen, meripihkaan. Retki on opastettu englanniksi, ja matkanjohtaja tulkkaa tarvittaessa suomeksi.
Ajomatkaa tulee päivän mittaan noin 150 kilometriä.

Torstai 2.8.

Aamiaisen jälkeen siirrymme Kaliningradin alueelta kohti Liettuaa. Ennen rajaa pysähdymme Sovetskissa (ent. Tilsit) ja muistelemme paikan merkitystä Suomen historialle. Tutustumme Siauliain lähistöllä sijaitsevaan Ristikukkulaan. Majoitumme maanalaiseen hotelliin, missä pääsee paitsi kävelemään katolla, myös nauttimaan hotellin uima-altaasta. Uimapukua tarvitaan tällä matkalla monesti!
Päivän ajomatka on noin 280 km, noin 6 tuntia sisältäen tauot.

Perjantai 3.8.

Starttamme aamiaisen jälkeen kohti viimeistä pysähdyspaikkaa, Viron Otepäätä. Otepäässä nautimme valloittavasta klassisen musiikin festivaalista, joka säväyttää kauneudellaan. Leigo on hyvin pieni paikka ja festivaalin esiintymislava on järven rannalla -  osin jopa sen päällä! Kilometrimittariin kertyy noin 350 kilometriä, ja aikaa tähän menee noin 6 tuntia sisältäen tauot.

Lauantai 4.8.

Ajo Otepäästä Tallinnaan, mistä jatkamme iltalaivalla Helsinkiin.
Ajomatkan pituus noin 220 km eli nelisen tuntia.

Ajomatkat ovat arvioita emmekä vastaa tie- tai liikenneolosuhteista ja muista mahdollisista maasto-olosuhteista johtuvista vaikutuksista aikatauluun. Ajomatkojen kestot on laskettu taukoineen.

Pidätämme oikeuden aikataulumuutoksiin.


Venäjälle matkustamiseen tarvitaan viisumi, paitsi määrätyillä laivamatkoilla. Toimitamme turisti- ja vuosiviisumit luotettavasti ja vuosikymmenten ammattitaidolla.

Täältä löydät ohjeita viisuminhankintaan, mutta myös kaikki aluetoimistomme vastaavat mielellään kysymyksiinne.

Palvelujemme käyttäminen ei edellytä Suomi-Venäjä-Seuran jäsenyyttä, vaan ne on tarkoitettu kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkoistamme alennusta.