Eksoottinen Armenia

Horisontissa uljaana kohoava Ararat-vuori, korkealla merenpinnan yläpuolella kimmeltävä Sevan-järvi, ikiaikaiset kirkot ja luostarit sekä tuhansia vuosia vanha kulttuuri ovat asioita, jotka syöpyvät jokaisen Armenian-kävijän mieleen. Maalaistorien värikkäät myyntipöydät, Jerevanin vilkas katuelämä ja ravintoloiden kaukasialaisherkut täydentävät ikimuistoista kokemusta.

Kokemus vuosituhantisesta jatkuvuudesta on armenialaisen identiteetin peruselementti. Se on luonut maasta ja sen kansasta omaperäisen, sivistykseltään ja kulttuuriltaan ainutlaatuisen ja rikkaan. Historian rajuissa käänteissä ovat miljoonat armenialaiset joutuneet jättämään maansa, mutta rikastaneet samalla muiden maiden kulttuuria. Armenialaistaustaisia ovat mm. Charles Aznavour, Andrei Agassi ja Cher.

Lähde kanssamme matkalle, joka kuljettaa sinua tuhansia vuosia historiassa viininviljelylaaksoista maailman katolla oleviin luostareihin!

 •  
 • Aika: 17.-26.5.2018
 • Kesto: 10 pv/9 yötä, (to-la)
 • Matkustustapa: lento-bussi (Helsinki-Moskova-Jerevan)
  Hotelli: Hotel Ereban *** (Vazgen Sargsian Street 26/4) sijaitsee keskustassa, lyhyen kävelymatkan päässä Tasavallan aukiolta. Hotellissa on ravintola ja aulabaari, ja sen armenialainen luokitus on ****.
  Huoneet ovat viihtyisiä, värikkäitä ja kodikkaita. Huoneissa on ilmastointi, turvalokero, minibaari sekä ilmainen WiFi. Huoneissa on kokolattiamatot
 • Hinta: 1 600 €/hlö/2hh
 • Suomi-Venäjä-Seuran jäsenalennus 50 € euroa/hlö
 • HUOM! Armeniaan ei tarvita viisumia, mutta passin on oltava voimassa 6kk matkan päättymisen jälkeen.
Hintaan sisältyy
 • Aeroflotin lennot Helsingistä Moskovan kautta Jerevaniin
 • hotellimajoitus 2hh
 • matkaohjelman mukaiset ruokailut (puolihoito)
 • matkaohjelman mukainen retkiohjelma
 • paikallisen oppaan palvelut
 • suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Hintaan ei sisälly    

 • Yhden hengen huone hotelleissa 200 €
 • Matkavakuutus (suosittelemme kattavan vakuutuksen ottamista)

Pidätämme oikeuden pieniin hinta- ja aikataulumuutoksiin. Epätasaisen maaston, mahdollisten portaiden ja ohjelmaan sisältyvien kävelyretkien vuoksi tämä matka ei sovellu liikuntaesteisille.

Ilmoittautumiset 10.2.mennessä!

Matkaohjelma: 
Torstai 17.5.

Lähtö Helsingistä klo 13.25 - 20.15 Aeroflot (kesto 5 h 50 min). Välilasku Moskovassa.
Saapuminen Jerevaniin ja majoittuminen hotelli Erebuniin.

 

Perjantai 18.5.

Aamiainen. Kaupunkikiertoajelu, Erebunin linnoitus ja museo. Paikallinen tori. Vierailu Megerianin mattotehtaassa sekä ARARAT- konjakkitehtaassa. Lounas retken aikana.

 

Lauantai 19.5.

Aamiainen. Khor Virap ja Noravank -luostarit, Arenin luola; viininviljelyskylä, jossa syömme lounaan ja tutustumme viinitehtaaseen.

 

Sunnuntai 20.5.

Aamiainen. Matenadaran museo ja Etsmiadzin: St. Hripsime, katedraalimuseo, St. Gayanen ja St. Shoghagatin kirkot. Kulttuurikeskus CAU, Zvartnots. Lounas matkalla.

 

Maanantai 21.5.

Aamiainen. Sevan-järven retki. Sevenavank, Noratuksen ulkoilmapuisto sekä Dilijan: Goshavank- ja Haghartsin luostarit. Lounas matkalla.

 

Tiistai 22.5.

Aamiainen. Armenian kirjaimiston monumentti, Aragats-vuori ja Amberdin linnoitus.  Lounas matkan varrella.

Keskiviikko 23.5.

Aamiainen. Keskiajan luostariyliopisto Tatev, nousu vuoristohissillä. Karahounj. Lounas matkan varrella.

 

Torstai 24.5.

Aamiainen. Garnin ja Geghardin retki. Lounas matkalla.

Perjantai 25.5.

Aamiainen. Kansallisgalleria ja kansantaiteenmuseo. Vapaa-aikaa ostoksille. Illalla armenialainen illallinen ja loistokas musiikkiesitys.

 

Lauantai 26.5.

Aamiaisen jälkeen lähtö lentokentälle ja paluumatkalle.
Klo 7.50 Lähtö Jerevanista (Aeroflot). Lennon kesto 5 h 45 min. Välilasku Moskovassa. Saapuminen Helsinkiin klo 12.35.


Venäjälle matkustamiseen tarvitaan viisumi, paitsi määrätyillä laivamatkoilla. Toimitamme turisti- ja vuosiviisumit luotettavasti ja vuosikymmenten ammattitaidolla.

Täältä löydät ohjeita viisuminhankintaan, mutta myös kaikki aluetoimistomme vastaavat mielellään kysymyksiinne.

Palvelujemme käyttäminen ei edellytä Suomi-Venäjä-Seuran jäsenyyttä, vaan ne on tarkoitettu kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkoistamme alennusta.