Keväinen Georgia

Ihastu Georgiaan! Monipuolinen kaupunkielämä Georgian pääkaupungissa Tbilisissä ja värikkäät hedelmä- ja viiniviljelmät Kakhetin vehreällä alueella maan kaakkoisosissa ihastuttavat. Illanvietto omintakeisen georgialaisen musiikin ja herkullisen ruoan parissa kruunaa matkamme.

Tutustumme georgialaisten viinien kiehtovaan maailmaan ja maistelemme mahtavia makuja! Vietämme myös tunnelmallisia iltoja tuhatvuotisen kulttuurin merkeissä. Matka tehdään Helsingistä lentäen. Lähde kansamme vieraanvaraiseen ja ystävälliseen Georgiaan!

 • Aika 8.-13.5.2018
 • Kesto 6pv/5 yötä, ti-su
 • Matkustustapa lento
 • Hinta 1 240 €/hlö
 • Yhden hengen huoneen lisämaksu 200 €
 • Suomi-Venäjä-Seuran jäsenalennus 50 €/hlö

Tällä matkalla ei tarvita viisumia! 

 • Matkan hinta sisältää
 • · edestakaiset lennot Helsinki-Kiova-Tbilisi (Lähtö 8.5. klo 16.10, paluu Helsinkiin 13.5.2018 klo 11.30)
 • · Lentokenttäkuljetukset
 • · majoitukset 2hh (3 yötä Tbilisissa KMM-hotellissa ja 1 yö Telavissa Schuman-hotellissa)
 • - aamiaiset hotelleissa
 • - tutustumiskäynnit ja kulttuurikohteet
 • - kiertoajelut
 • - ruoanvalmistusnäytökset
 • - ohjelman mukaiset ruokailut
 • - pääsymaksut ja esitykset
 • - suomalaisen matkanjohtajan palvelut

Käymme ihanalla Kakhetin alueella tutustumassa Kindzmaraulin viinitehtaaseen. Saamme tietenkin maistella viinejä ja nauttia tunnelmallisesta illanvietosta upean georgialaisen mieslauluyhteen kanssa.

Samalla alueella sijaitsee romanttinen Signaghin kaupunki, millä yllättäen on yhteyksiä tunnettuun kappaleeseen "Miljoona ruusua". Ehdimme käydä myös Bodben nunnaluostarissa.

Yövymme Telavin kaupungissa, joka on viinialueen keskus.

Ohjelmassa on lisäksi
- Georgian etnografinen ulkomuseo
- Kilpikonnajärvi
- Mtskhetan pyhä kaupunki
- Ostoskerrokset
- Gurjaanin kylä

 • Georgian matkaa varten tarvitaan voimassa oleva passi.

  Matka toteutetaan, mikäli sille ilmoittautuu riittävästi osallistujia. Pidätämme oikeuden pieniin ohjelma- ja hintamuutoksiin. Epätasaisten kiveysten, mahdollisten portaiden ja ohjelmaan sisältyvien kävelyretkien vuoksi tämä matka ei sovellu liikuntaesteisille.

Matkaohjelma: 
Tiistai 8.5.

Klo 16.10 Lähtö Helsinki-Vantaan lentoasemalta UIA:n reittilennolla PS152 Kiovaan Klo 18.15 Saapuminen Kiovaan, jossa koneen vaihto 

Klo 21.15 Jatkolento reittilennolla PS517 Kiovasta Tbilisiin

 

Keskiviikko 9.5.

Klo 01.35 Saapuminen Tbilisiin. Kuljetus hotellille ja majoittuminen. Aamiaisen jälkeen kiertoajelu, jonka aikana tutustumme tuhatvuotisen Tbilisin nähtävyyksiin, kuten kaupunkikuvaa hallitseviin Narikalan linnoitukseen, Abanotumanin kylpyläkaupunginosaan ja 1200-luvulta peräisin olevaan Metekhin kirkkoon. Shardeni-kadulla voi ostaa jo ensimmäiset tuliaiset ja piipahtaa Siionilaisessa kirkossa. Kiertoajelun jälkeen on ensimmäisen ruoka-aiheisen työnäytöksen vuoro ravintolassa, jossa valmistetaan georgialaisia perinneruokia, kuten munakoisorullia ja pähkinäistä satsivia. 

 
Torstai 10.5.

Aamiaisen jälkeen teemme retken ulkomuseoon ja Kilpikonnajärvelle, joka sijaitsee Mtsmundavuorella. Paluumatkalla piipahdamme markkinoilla, joilla taiteilijat myyvät taulujaan ja missä on mahdollisuus tehdä upeita vanhan tavaran löytöjä. Iltapäivällä lähdemme tuhatvuotiseen, sympaattisen pieneen Mtskhetan kaupunkiin, joka oli ennen Tbilisiä Georgian pääkaupunki. Siellä tutustumme mm. luostariin ja Svetitkhovelin katedraaliin. Illallinen syödään ravintolassa, jossa meille esitellään kuuluisan georgialaisen juustoleivän hatsapurin valmistusta. Paluu hotelliin Tbilisiin 

Perjantai 11.5.

Aamiaisen jälkeen lähdemme Kakhetin maakuntaan Georgian kaakkoisosiin. Tutustumme ensin Sighnaghin linnoituskaupunkiin ja 800-luvulta peräisin olevaan Bobden nunnaluostariin. Matka jatkuu Gurjaaniin, jossa saamme seurata hinkalien valmistusta ja tutustua tilan viineihin. Päivän päätteeksi illanvietto, jossa saamme nauttia myös ruoan lisäksi georgialaisesta elävästä perinnemusiikista. Upea ilta tiedossa! Yöpyminen Telavissa hotellissa. 

 
Lauantai 12.5.

Käynti Telavin ruokatorilla, jossa mahdollisuus ostaa georgialaisia tuoretuotteita. Siirtyminen Kvareliin, jossa tutustumme Kindzamaraulin viinitehtaaseen ja -kellariin, jossa esittely ja maistiaiset. Paluu Tbilisiin, majoittuminen hotelliin. 19.30 Illanvietto ravintolassa folk-shown kera

Sunnuntai 13.5.

Klo 03.00 Lähtö Tbilisin kv. lentokentälle

Klo 04.35 Lento PS518 Tbilisistä Kiovaan

Klo 06.15 Saapuminen Kiovaan

Klo 9.25 Jatkolento PS151 Kiovasta Helsinkiin

Klo 11.30 Saapuminen Helsinkiin 

Pidätämme oikeuden pieniin ohjelma- ja hintamuutoksiin.

Kohteen tiet ja kulkuväylät saattavat paikoitellen olla huonokuntoisia ja maasto epätasaista. Matkaohjelmassa olevat kävelyretket voivat sisältää askelmia ja portaita, minkä vuoksi matka ei sovellu liikuntaesteisille. Hyvät, tukevat kengät ovat tarpeen.


Venäjälle matkustamiseen tarvitaan viisumi, paitsi määrätyillä laivamatkoilla. Toimitamme turisti- ja vuosiviisumit luotettavasti ja vuosikymmenten ammattitaidolla.

Täältä löydät ohjeita viisuminhankintaan, mutta myös kaikki aluetoimistomme vastaavat mielellään kysymyksiinne.

Palvelujemme käyttäminen ei edellytä Suomi-Venäjä-Seuran jäsenyyttä, vaan ne on tarkoitettu kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkoistamme alennusta.