Risteily Vienanmereltä Pietariin (Solovetsk)

Vienanmeren-Itämeren kanava rakennettiin aikoinaan vain 20 kuukaudessa, vuosina 1931–1933. Kanavan rakennustöihin osallistui 126 000 vankia, joista eri lähteiden mukaan kuoli rakennustöiden aikana 12.000–25 000.
Tiukan aikataulun vuoksi kanavasta ei tehty kovin syvää ja siksi se ei sovellu suurille aluksille.

Hinta alkaen 1 540 €

 • Hintaan sisältyy
 • - junamatkat Allegrolla Helsingistä Pietariin ja takaisin Helsinkiin
  - matkat Pietarista Vienan Kemiin 2.lk makuuvaunuissa (neljän hengen osasto)
  - risteily Vienanmereltä Pietariin valitussa hyttiluokassa
  - matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja retket suomeksi opastettuina
  - täysihoitoruokailut laivalla
  - laivan viihdeohjelma
  - matkanjohtajan palvelut

 • Lisämaksusta
  viisumi 86 €
 •  
Suomi-Venäjä-Seuran jäsenalennus 50 €

M/S Karl Marx Saksassa vuonna 1957 rakennettu ja 2007 täysin peruskorjattu jokiristeilijä. Hyttipaikkoja laivalla on kaikkiaan 148. Risteilijän pituus on 96m, leveys 14,5 m ja syväys 2,4 m. Laivassa on 2 ravintolaa ja baaria, luentosali ja aurinkokansi. Huom! Laivassa ei ole hissiä. Hyteissä on ikkuna (kannella 1 pyöreä laivaikkuna), wc, suihku, jääkaappi ja keskusilmastointi.

Matkaohjelma: 
26.7. torstai

Allegro-junalla Helsingistä Pietariin klo 11-14.30. Kaupunkikiertoajelu ja illallinen Pietarissa. Yöjuna Pietarista Vienan Kemiin lähtee klo 19.50.

27.7. perjantai

Aamiainen junassa, juna saapuu Vienan Kemiin klo 10.55. Laivamatka Solovetskin saarelle klo 12.30-14.30. Lounas ja majoittuminen hotelliin. Opastettu tutustuminen luostariin ja linnoituksen alueeseen. Illallinen laivalla.

28.7. lauantai

Aamiainen hotellissa. Retki Sekirnaja-vuorelle ja Svjato-Voznesenski skiitalle. Lounas. Saaren vankila-ajasta kertova museo. Laivamatka Belomorskiin (ent. Sorokka) klo 18-22 ja sieltä edelleen bussilla Sosnovetsiin. Majoittuminen laivalle, missä nautimme illallisen.

29.7. sunnuntai

Retki Uikujoen suistoalueella sijaitseville kivikautisille kalliopiirroksille. Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla. Laiva lähtee Sosnovetsistä klo 23.50

30.7. maanantai

Risteilypäivä Reitti kulkee Uikujokea ja Stalinin kanavaa pitkin kohti Petroskoita. Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla

31.7. tiistai

Laiva saapuu Petroskoihin klo 10. Opastettu kiertokävely ja vapaa-aikaa. Laiva lähtee Petroskoista klo 20 Äänisen halki kohti Syvärijokea. Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla.

1.8. keskiviikko

Laiva saapuu klo 12 Syvärin varren venäläiseen perinnekylään Mandrogiin, jossa voi seurata työnäytöksiä ja tehdä matkamuisto-ostoksia.
Matka jatkuu klo 16.30 kohti Laatokkaa ja Nevajokea.
Aamiainen, lounas ja illallinen laivalla

2.8. torstai

Aamiainen laivalla. Laiva saapuu Pietariin klo 9 Kuljetus rautatieasemalle.
Allegro-junalla Helsinkiin klo 11.30-14.57.


Venäjälle matkustamiseen tarvitaan viisumi, paitsi määrätyillä laivamatkoilla. Toimitamme turisti- ja vuosiviisumit luotettavasti ja vuosikymmenten ammattitaidolla.

Täältä löydät ohjeita viisuminhankintaan, mutta myös kaikki aluetoimistomme vastaavat mielellään kysymyksiinne.

Palvelujemme käyttäminen ei edellytä Suomi-Venäjä-Seuran jäsenyyttä, vaan ne on tarkoitettu kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkoistamme alennusta.