Udmurtian laulavat mummot - Sharkan

Extreme!

Tällä reissulla ei lorvita: Elät arkea Ural-vuoriston liepeillä Udmurtiassa, keskellä Venäjän maaseutua ja teet yhdessä kyläläisten kanssa monenlaisia askareita. Matka antaa tuntumaa touhukkaaseen, mutta hermoja lepuuttavaan maaseudun arkeen. Samalla olet osa yhteisöä tekemällä ja oppimalla yhdessä paikallisten kanssa. Tietysti saat myös ainutlaatuisia elämyksiä kaikille aisteille: vihertäviä maisemia ja sadonkorjuun rikkaita makuja ja tuoksuja.

 

 

 

 

 

 

 

 

Varoitus! Kylissä elintaso on vaatimaton ja henkilökohtainen reviiri rajallinen. Kotiaskareiden suorittaminen edellyttää hyvää perusterveyttä ja työmoraalia. Venäjän kielen taidosta on apua, mutta reippaalla elämänotteellakin pärjää. Jos nämä ehdot täyttyvät ja etsit seikkailua, tämä matka on juuri sinulle.
 

 • Aika 21.-31.7.2017 (pe-ma)
 • Kesto 11 pv ja 10 yötä, joista 2 yötä junassa, 1 hotellissa ja 7 perhemajoituksessa
 • Matkustustapa juna - lento
 • Hinta 1 090 €/hlö
 • Suomi-Venäjä-Seuran jäsenalennus 50 €/hlö
  (Pahoittelemme Kontakt-jäsenlehdessä 1/17 ilmoitettua virheellistä hintaa.)
  Matka on yhdistettävissä Parman Bolshaja Kotsha -matkan kanssa, hinta 1 780 €).

   

 

 

 

 •  
 •  
 • Hintaan sisältyy
 • Junamatkat Helsinki-Moskova-Helsinki 4 hengen makuuvaunussa
  lennot Moskova-Izhevsk-Moskova *
  1 yön majoitus hotelli Italmas ***
  7 yötä 2-3 hengen huoneissa perheissä
  matkaohjelma
  täyshoito/ateriat perheissä
  suomea puhuvan apurengin palvelut

 • *Koska Venäjän juna- ja lentoliikenteen aikataulut varmistuvat vasta loppukeväällä 2017, ovat pienet muutokset matkareittiin ja aikatauluun mahdollisia.

 •  
 • Hintaan ei sisälly
 • Viisumi 85 euroa
 • matkavakuutus
 • ateriat junamatkojen aikana ja Moskovassa

 

Lisätiedot
lansi-suomi@venajaseura.com, puh. 010 396 2800
Varaukset tällä nettisivulla olevalla lomakkeella.

* Venäjän sisäiset juna-aikataulut varmistuvat myöhemmin, mistä saattaa aiheutua pieniä muutoksia aikatauluun.

Matkaohjelma: 
Perjantai 21.7.

Lähtö klo 18.22 Helsingistä (tarvittaessa Lahti, Kouvola, Vainikkala) Tolstoi-junalla Moskovaan. Majoitus 4 hengen hyteissä.

Lauantai 22.7.

Klo 9.19 saapuminen Moskovaan. Kuljetus lentoasemalle, josta lento (Izhavia) Udmurtian Izhevskiin.

Saapuminen illalla Izhevskiin, jossa illallinen ja majoittuminen hotelli Italmasiin.

 
 
Sunnuntai 23.7.

Aamiaisen jälkeen Izhevskin kiertoajelu, jonka aikana tutustutaan 600 000 asukkaan suurkaupungin mielenkiintoiseen teollisuus- ja kulttuurihistoriaan. Lounaan jälkeen lähdetään bussilla kohti Sharkanin piirin Zar-Vishurin kylää (etäisyys 80 km). Perillä majoittuminen perheisiin ja kyläelämän käynnistelyä kylään tutustumalla.

 

Maanantai 24.7.- perjantai 29.7.

Matkapäivät 4-9 vietetään täysipainoista maalaiselämää: tutustutaan kylän ja lähiympäristön asukkaisiin ja eläimiin, opetellaan esimerkiksi hunajan, piirakoiden ja pontikan valmistusta sekä tehdään yhdessä kylänväen kanssa ajankohtaan liittyviä puuhia, kuten kasvimaanhoitoa, sadonkorjuuta ja kotiaskareita.
Välillä tehdään virkistysretkiä ympäristöön, esimerkiksi joulupukki Tol Babain luo sekä vaateostoksille Sharkanin trikootehtaalle. Udmurtialaiseen kulttuuriin liittyvät luonnollisesti myös yhteiset illanvietot, musiikki ja tanssi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sunnuntai 30.7.

Kyläelämän hyvästely aamulla ja siirtyminen Izhevskiin, josta lento Moskovaan. Illalla vaihto Tolstoi-junaan ja klo 19.53 lähtö Suomea kohti.

Huom! Mikäli haluat jatkaa heti perään toiselle maalaisviikolle Komi-Permjakiaan, siirtyminen Izhevskistä Permiin onnistuu junalla, matka-aika 6-8 tuntia.

 

Maanantai 31.7.

Saapuminen Helsinkiin klo 10.26.


Venäjälle matkustamiseen tarvitaan viisumi, paitsi määrätyillä laivamatkoilla. Toimitamme turisti- ja vuosiviisumit luotettavasti ja vuosikymmenten ammattitaidolla.

Täältä löydät ohjeita viisuminhankintaan, mutta myös kaikki aluetoimistomme vastaavat mielellään kysymyksiinne.

Palvelujemme käyttäminen ei edellytä Suomi-Venäjä-Seuran jäsenyyttä, vaan ne on tarkoitettu kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkoistamme alennusta.