Yrttejä, lähiruokaa ja talkootöitä Komi-Permjakiassa

Extreme! Tällä reissulla ei lorvita: Elät arkea Ural-vuoriston laidalla, keskellä Venäjän maaseutua ja teet yhdessä kyläläisten kanssa monenlaisia askareita. Matka antaa tuntumaa touhukkaaseen maaseudun arkeen sekä tietysti elämyksiä kaikille aisteille: vihertäviä maisemia ja sadonkorjuun rikkaita makuja ja tuoksuja.

Varoitus! Kylissä elintaso on vaatimaton ja henkilökohtainen reviiri rajallinen. Töiden suorittaminen edellyttää hyvää perusterveyttä ja työmoraalia.
Venäjän kielen taidosta on apua, mutta reippaalla elämänotteellakin pärjää. Jos nämä ehdot täyttyvät ja etsit jotain erilaista, tämä matka on juuri sinulle.

 •  
 • Aika 28.7-5.8.2018
  Kesto 9pv/ 8 yötä,
  joista 1 yö junassa, 1 hotellissa,
  6 kyläkoulumajoituksessa "internaatissa"
  Matkustustapa juna, lento
  Hinta 990 €/hlö
  Suomi-Venäjä-Seuran jäsenalennus 25 €/hlö
   

  Hintaan sisältyy
  junamatkat Helsinki-Moskova (4 hlön makuuhytti)-Pietari-Helsinki
  lennot Moskova-Perm ja Perm-Pietari *
  1 yö majoitus hotellissa
  7 yötä paikallisen sisäoppilaitoksen asuntolassa
  matkaohjelma perillä kohteessa
  suomea puhuvan apurengin palvelut

 • *Koska Venäjän juna- ja lentoliikenteen aikataulut varmistuvat vasta loppukeväällä 2018, ovat pienet muutokset matkareittiin ja aikatauluun mahdollisia.

  Lisämaksusta (40e) yhden hengen huone hotellissa.
   

 • HUOM! Jokaisen matkalle lähtijän tulee hankkia viisumi ja varmistaa matkavakuutuksen kattavuus. Viisumia ei saa ilman matkavakuutusta. 
 • Viisumi 86 € ei sisälly hintaan.


Matka on yhdistettävissä edellisellä viikolla järjestettävän Udmurtian matkan kanssa, yhteishinta 1 800 €!

Matkaohjelma: 
Lauantai 28.7.

Lähtö aamutuimaan (klo 7.20) Helsingistä Allegro-junalla Pietariin. Nousu iltapäivällä Permiin menevään junaan. Ilta ja yö junassa.

Sunnuntai 29.7.

Päivä junassa halki Keski-Venäjän. Illalla saapuminen Permiin, jossa majoittuminen ja illallinen.

Maanantai 30.7.

Tutustuminen aamupäivällä miljoonakaupunki Permiin. Kierroksen jälkeen lähtö maaseudulle, matkalla pysähdytään lounaalle Komi-Permjakian piirin pääkaupunkiin Kudymkariin. Saapuminen perinteiseen udmurttilaiseen maalaiskylään. Majoittuminen kyläkoululle ja tutustumista kylään ja sen ihmisiin. 

Tiistai 31.7. - perjantai 3.8.

Matkapäivät 4-7: Kyläelämää, työskentelyä ja tutustumista paikalliseen arkeen. Kylästä löytyy kotieläimiä, kasvimaita, metsiä, niittyjä, puroja, kylänraitteja, saunoja ja ystävällisiä ihmisiä. Viikon aikana osallistutaan kylän kesäjuhlaan. Mahdollisuus on myös tehdä retkiä lähialueille, esimerkiksi Parmailovon upeaan puuveistospuistoon.

Yhtenä päivänä järjestetään suomalais-venäläinen yrttityöpaja, jossa paikallisten asiantuntijoiden ja suomalaisen yrttivelho Anne Tuomivaaran johdolla tutustutaan pohjoisten alueiden kasvien käyttöön ravintona ja lääkinnässä.

Viikon aikana saamme nauttia myös "ulkoruokinnasta" ja valmistaa yhdessä nuoren huippukokin Konstantin Mehonoshinin kanssa valmistetaan illallisen, jossa komipermjakkien perinneruokia tuunataan ravintolatason annoksiksi.  

Lauantai - sunnuntai 4.-5.8.

Maalaiselämä päättyy kahdeksannen matkapäivän iltana. Yön aikana siirrytään Permiin, josta aamutuimaan lento Pietariin. Allegro-juna saapuu Suomeen iltapäivällä.


Venäjälle matkustamiseen tarvitaan viisumi, paitsi määrätyillä laivamatkoilla. Toimitamme turisti- ja vuosiviisumit luotettavasti ja vuosikymmenten ammattitaidolla.

Täältä löydät ohjeita viisuminhankintaan, mutta myös kaikki aluetoimistomme vastaavat mielellään kysymyksiinne.

Palvelujemme käyttäminen ei edellytä Suomi-Venäjä-Seuran jäsenyyttä, vaan ne on tarkoitettu kaikille yhteistyöstä kiinnostuneille. Suomi-Venäjä-Seuran jäsenenä saat matkoistamme alennusta.